Kako onemogočiti ali izbrisati račun Twitch

Twitch je odlična platforma za sedenje, sprostitev in gledanje vaših najljubših streamerjev, ki igrajo igre in klepetajo s svojimi skupnostmi. Če vam je Twitch dolgčas, boste morda želeli onemogočiti ali izbrisati svoj račun. Evo kako.

Kako onemogočiti račun Twitch

Če potrebujete nekaj časa od Twitcha, lahko najprej onemogočite svoj račun. To vam bo omogočilo, da začasno zaustavite svojo dejavnost Twitch in skrijete svoj profil pred pogledom. Računa se ne boste mogli prijaviti, klepetati ali uporabljati na kakršen koli način, razen če ga znova omogočite.

To je dobra možnost, če želite nekaj časa odmakniti od platforme, vendar razmišljate o tem, da bi se vrnili kasneje. Ne pozabite najprej končati vseh aktivnih naročnin na Twitch Prime in drugih naročnin na plačljive kanale, da zagotovite, da vam račun ne bo zaračunan, medtem ko je vaš račun onemogočen.

POVEZANE: Kako se naročiti na Twitch Streamer z uporabo Amazon Prime

Če pozabite, ne skrbite - Twitch mora samodejno končati te naročnine, ko potečejo. Če svoj račun znova omogočite pred koncem naročnin, lahko še naprej uživate privilegije, ki so zanje povezani.

Če želite onemogočiti račun Twitch, pojdite na spletno mesto Twitch in se prijavite. To morate storiti v spletnem brskalniku, saj računa ne boste mogli onemogočiti z aplikacijo Twitch na namizju, iPhoneu ali Androidu.

Ko ste prijavljeni, izberite ikono računa v zgornjem desnem kotu. V spustnem meniju kliknite možnost »Nastavitve«.

Na strani z nastavitvami Twitcha se pomaknite na dno, dokler ne pridete do razdelka »Onemogočanje računa Twitch« in nato kliknite povezavo »Onemogoči račun«.

Prepričajte se, da je račun Twitch, s katerim ste prijavljeni, račun, ki ga želite onemogočiti. Če želite, lahko v polju »Povejte nam, zakaj onemogočate svoj račun« navedete razlog, vendar je to povsem neobvezno.

Ko ste pripravljeni na onemogočenje računa, kliknite gumb »Onemogoči račun«.

Vaš račun bi moral biti zdaj onemogočen. Odjavili se boste iz Twitcha in vsa dejavnost v vašem računu mora biti zaustavljena.

Če želite kadar koli znova omogočiti svoj račun, se z namiznim spletnim mestom storitve znova prijavite v Twitch s podrobnostmi onemogočenega računa.

Vprašani boste, ali želite znova aktivirati svoj račun - za to kliknite »Znova aktiviraj«.

To bo obnovilo vaš račun in vam omogočilo nadaljevanje pretakanja ali ogled drugih pretakalcev.

Kako izbrisati račun Twitch

Če onemogočite račun Twitch, ga lahko obnovite, če želite ali morate pozneje. Če želite izbrisati svoj račun Twitch, lahko, vendar boste s tem trajno izbrisali vse, kar je priloženo temu računu, vključno s prijatelji, naročninami in kanali, ki sledijo.

Ko ga izbrišete, ne boste mogli pridobiti računa, drugi uporabniki pa bodo lahko zahtevali vaš ID uporabnika, ko bo recikliran. Če niste prepričani, najprej onemogočite svoj račun - račun lahko kadar koli izbrišete pozneje.

Če želite izbrisati svoj račun Twitch, pojdite na stran za brisanje računa na spletnem mestu Twitch. Ta povezava ni lahko dostopna, zato jo boste morali ročno klikniti za dostop do strani. Če še niste prijavljeni, boste morali to najprej storiti.

V navedenem polju lahko navedete razlog za izbris računa, vendar to ni obvezno. Ko ste pripravljeni na brisanje računa, kliknite gumb »Izbriši račun«.

Twitch bo s svojim sporočilom potrdil, da je vaš račun izbrisan. Ko se to prikaže, bodo vaš račun Twitch, nastavitve in vsi drugi ustrezni podatki izbrisani.

Ko boste to storili, ne boste mogli pridobiti svojega računa, vendar lahko svoj račun znova registrirate z istim ID-jem uporabnika, če to želite.