Kako onemogočiti samodejno izpolnjevanje obrazcev v Google Chromu

Ko izpolnite obrazec, Chrome vpraša, ali želite podatke shraniti, da se naslednjič pospešijo. Če te funkcije niti ne uporabljate niti ne želite, da Google shranjuje vaše podatke, jo je enostavno izklopiti.

Kako onemogočiti samodejno izpolnjevanje obrazcev

Zaženite Chrome, kliknite ikono menija in nato »Nastavitve«. Lahko pa vtipkate chrome://settings/  v naslovno vrstico, da greste neposredno tja.

Pomaknite se navzdol, dokler ne vidite razdelka za samodejno izpolnjevanje, in kliknite »Naslovi in ​​drugo«.

Odklopite stikalo zraven »Shrani in izpolni naslove«.

POVEZANE: Kako ustaviti Chrome, da ne bo več shranil podatkov o kreditni kartici

Kako izbrisati podatke o samodejnem izpolnjevanju obrazcev

Če želite odstraniti naslove, ko ročno onemogočite funkcijo samodejnega izpolnjevanja, lahko v Chromovih nastavitvah izbrišete vse, kar je shranjeno v njem.

Če še vedno niste tam, se vrnite v razdelek »Naslovi in ​​drugo«. To lahko storite tako, da vtipkate chrome://settings/addressesv naslovno vrstico in pritisnete Enter.

Ko je tam, kliknite ikono menija poleg shranjenih naslovov in nato »Izbriši«.

Vnos se takoj izbriše brez opozorila ali načina razveljavitve vašega dejanja, zato se prepričajte, da res želite izbrisati te podatke.

Zdaj, če želite stvari narediti še korak dlje, lahko s funkcijo »Počisti podatke brskanja« odstranite drobcene informacije, ki se še držijo brskalnika. Vnesite  chrome://settings v naslovno vrstico in pritisnite Enter. Na zavihku Nastavitve se pomaknite navzdol do dna in kliknite »Napredno«.

Pomaknite se še malo navzdol, dokler se ne prikaže »Izbriši podatke brskanja«. Kliknite nanjo.

POVEZANE: Kako izbrisati sinhronizirane podatke v Chromu

Pomaknite se, dokler se ne prikaže »Samodejno izpolnjevanje podatkov obrazca« in se prepričajte, da je označeno za brisanje. Če želite ohraniti vse ostalo takšno, kot je - gesla, zgodovino brskanja, piškotke itd. - odkljukajte ta polja; sicer bodo tudi ti podatki odstranjeni. Ko končate s potrditvijo in odznačitvijo polj, kliknite »Počisti podatke«.

Sledite navodilom in vsi podatki iz katerega koli obrazca, shranjenega v Google Chromu, se iz brskalnika izbrišejo. Ko boste naslednjič morali izpolniti obrazec, boste morali v fizičnem pomnilniku obdržati svoje ime in naslov.